Začini daju posebnu notu ovom omiljenom prilogu od krompira.
Sastojci:
600 g krompira
2 korena peršuna
200 g korena celera
100 g svežeg ruzmarina i listova peršuna
so, biber
150 ml mleka
150 g pavlake
muskatni oraščić
Priprema:
1. Krompir, koren peršuna i celera oljuštite, isecite na kockice i kuvajte u posoljenoj vodi dvadesetak minuta.
2. U šerpi pomešajte mleko i pavlaku i dodajte začine, pa pustite da počne da vri. Iseckajte peršunovo lišce i ruzmarin što sitnije.
3. Ocedite kuvani krompir i povrće i izgnječite ga. Dodajte provrelo mleko i pavlaku i sve dobro umutite. Na kraju pire pospite svežim peršunom i ruzmarinom.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net