Sastojci:
– 800 g junećeg mesa od buta
– 4 veće glavice crnog luka
– 2 čena belog luka
– 1 kašičica seckanog majorana
– 1 kašičica rendane kore limuna
– 1 kašika mlevene paprike
– 250 g roštilj kobasica
– 1 dl neutralne pavlake
– 1 kašika gustina
– 1 l juneće supe od kocke
– 0,5 dl ulja
– mešavina začina, biber
Priprema
1. Juneće meso očistiti od žilica i iseći na krupnije kocke.
2. Crni luk iseći na kockice, a beli luk što sitnije iseckati.
3. Roštilj kobasice propržiti na malo ulja, a kada se ohlade, iseći ih na parčad.
4. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati meso te i njega kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje juneće supe.
5. U napola dinstano meso dodati beli luk, mlevenu papriku, rendanu koru limuna, majoran i začine po ukusu.
6. Kada meso omekša, dodati roštilj kobasice, neutralnu pavlaku i začine po ukusu. Posuti gustinom i kratko prokuvati kako bi se dobila željena gustina.