Korak 4: Smestite kratko prokuvani i oljušteni paradajz u plastičnu posudu i blago ga izgnječite da pusti sok. Ne treba da ga skroz smrvite.
* Ukoliko koristite paradajz iz konzerve, ove korake, naravno zaobiđite.
Korak 5: Sada je vreme da spremite aromatični deo recepta. Celu glavicu belog luka, ne odvajajući čena i ne ljušteći koru, presecite na vrhu, tako da svako čeno ,,otvorite”. Pospite sa malo maslinovog ulja, začinite biberom i solju i zavijte u alu foliju, pa ubacite u rernu na 200oC da se peče oko 40 minuta. Nakon toga, beli luk će postati kašast, tako da jednostavno moete da ga istisnete iz čena, a sosu će dati fantastičan šmek.
Korak 6: Ostatak povrća iseckajte na sitne kockice, pa ga izdinstajte na niskoj temperaturi dok ne omekša
Budite strpljivi, nemojte podizati temperaturu, jer ćete tako spržiti povrće i nećet edobiti željenu aromu.
Posolite i dodajte šećera – ne brinite, šećer će samo dodatno naglasiti ukus povrća i kasnije neutralisati kiselost paradajza.
Kliknite za nastavak