Korak 7: Kada je povrće gotovo siajte vino. Vino će neutralisati kiselost koju paradajz može da ostavi u ustima i dati posebnu aromu sosu. Ostavite da vino vri dok se njegova količina ne smanji za 2/3.
Korak 8: Dodajte pripremljeni paradajz i ostavite da sve zajedno krčka 15 minuta. Nakon toga, koristeći štapni mikser, napravite pire od skuvane smese.
Korak 9: Dobijenu pastu od paradajza, vratite na ringlu i ostavite da krčka na tihoj vatri kako bi zadržao sve arome. Što se duže bude kuvao postajaće sve gušći, jer će voda ispariti.
Smestite ga u dobro oprane i osušene tegle…
I to je to! Vaš aromatični domaći paradajz sos je gotov. Od sada možete jesti pastu svaki dan!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net