Sastojci:
500 g brašna
1 suvi kvasac
3 kašike meda
2 kašike ulja
1 jaje
rendana kora pomorandže po ukusu
2 kašike margarina
2 vanil-šećera
1 kesica cimeta
šećer u prahu (za posipanje)
ISPROBAJTE I… Kolač s medom
Priprema:
1. U dublju posudu sipati 1,5 dl mlake vode. Izmrviti kvasac, dodati med i promešati kašikom.
2. Kada zapeni, dodati jaje, ulje i rendanu koru pomorandže po ukusu.
3. Postepeno dodavati brašno, pa umesiti glatko testo. Ostaviti ga da nadođe.
4. Nakon toga, testo premesiti pa ga podeliti na 15 jednakih loptica.
5. Svaku lopticu razviti oklagijom na traku dužine 25 cm. Oblikovati u valjak, napraviti omču, te je obmotati krajevima.
6. Venčiće poređati u pleh obložen papirom za pečenje. Otopiti margarin na umerenoj temperaturi, pa ih premazivati pomoću kuvarske četkice.
7. Odozgo posuti mešavinom vanil-šećera i cimeta.
8. Ostaviti pola sata da narastu, pa ih peći oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180°C.
9. Pečene venčiće ostaviti da se ohlade, a zatim ih posuti šećerom u prahu i poslužiti.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net