Start Glavna jela Babure punjene tikvicama i patlidžanom

Babure punjene tikvicama i patlidžanom

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci za 4 osobe:
2 tikvice
4 kašike ulja
1 jaje
4 paprika babura
100 ml pavlake
origano po ukusu
1 patlidžan
so, biber

ISPROBAJTE I… Punjene paprike u bešamelu

Priprema:
1. Operite i očistite patlidžan. Iseckajte ga na kockice, posolite i ostavite da odstoji bar pola sata pre prženja.
2. Ogulite tikvicu i narendajte je na krupno rende.
3. Dobro zagrejte ulje i propržite patlidžan, a zatim dodajte narendanu tikvice pa sve zajedno pržiti dok ne omekša.
4. Posoliti i pobiberiti te posuti origanom po ukusu.
5. Babure presecite uzdužno na polovine i izvadite semenke. Nemojte skidati peteljke sa babura. Tako će polovine biti „dublje“ pa ćete moći da stavite više nadeva u njih.
6. U pola pavlake dodajte jedno jaje i dobro umutite.
7. Punite polovine babura pripremljenim nadevom od patlidžana i tikvice i slažite u podmazan pleh. Pecite u zagrejanoj pećnici na 200°C oko 25 minuta.
8. Nakon toga premažite smesom od pavlake i jaja, vratite u rernu i zapecite još nekih 10-ak minuta.

* Umesto smese od pavlake i jaja možete na svaku polovinu babure staviti kašiku sitnog ili komad tvrdog sira.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net