Sastojci:
za koru
– 6 jaja
– 150 g šećera
– 150 g čokolade
– 150 g mlevenih badema
– 40 g brašna
– 1,5 dl soka od maline
– 1 prašak za pecivo
za fil
– 3 jajeta
– 150 g šećera
– 1 vanil-šećer
– 150 g mlevenih badema
– 200 g putera
– 500 g malina
– 6 dl slatke pavlake
Priprema
Kora:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
2. Posebno umutiti žumanca, mlevene bademe, šećer, brašno, prašak za pecivo i otopljenu čokoladu. Dodati sneg od belanaca i polako promešati varjačom.
3. Uzak pravougaoni pleh obložiti papirom za pečenje, u njega sipati pripremljenu masu i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni. Pečenu koru ostaviti da se ohladi, a potom je poprečno
preseći dva puta kako bi se dobile tri kore. Kore poprskati sokom od maline.
Fil:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja, šećer i vanil-šećer. Kuvati na pari i mešati sve dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
2. U ohlađen fil dodati puter i mlavene bademe pa umutiti mikserom. Na kraju dodati maline i polako promešati varjačom.
Finalni postupak:
1. Kore premazati pripremljenim filom, naslagati jednu na drugu.
2. Slatku pavlaku ”HuLaLa” umutiti u šlag i premazati preko torte.