Start Deserti Baka Višnja

Baka Višnja

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (2 glasova, prosek: 3.00 od 5)
Loading ... Loading ...

Clipboard18

PRIPREMA:
1. U posudi za mešanje umutiti belanca sa šećerom, a zatim dodati žumanca, brašno i prašak za pecivo pa dobro promešati.
2. Smesu sipati u podmazan i brašnom posut pleh, pa koru peći na 200 °C dok ne porumeni.
3. Gotovu koru izvaditi na tacnu za tortu pa preliti sa 2 dl soka od višanja.
4. U mleku skuvati razmućen puding i ostaviti da se prohladi.
5. Posebno umutiti margarin sa vanil-šećerom i sjediniti sa pudingom.
6. Kolač filovati sledećim redosledom: kora, fil, višnje, keks natopljen sokom od višanja, fil, šlag.

Recept Smilje Grubački iz Zrenjanina
Recept Smilje Grubački
iz Zrenjanina