Za 5 osoba priprema: 45 min.
Mrsno jelo
Sastojci:
– 500 g mekog brašna
– 2 jajeta
– 1 žumance
– 350 g svinjske masti
– 350 g šećera
– 2 vanil-šećera
– 1 dl mleka
– ulje
– 1 prašak za pecivo
– 300 g džema od kajsija
ISPROBAJTE I… Briselski bakin kolač
Priprema:
1. Penasto umutiti jaja i žumance sa šećerom i vanil-šećerom, pa dodati mleko i izmiksati.
2. Omekšalu mast takođe dodati u smesu i umutiti da bi se dobila ujednačena masa.
3. Nakon toga postepeno dodavati mešavinu brašna i praška za pecivo, te ručno mesiti dok se ne dobije glatko testo.
4. Od pripremljenog testa oblikovati kugle veličine breskve.
5. Aparat za bakine kolače nauljiti i zagrejati, a zatim prema uputstvu sa slike na njemu ručno istanjiti kuglu od testa. Zatvoriti poklopac aparata i peći dok kolač blago ne porumeni. Pečeni kolač iseći na trouglove. Na isti način ispeći još kolačića i poslužiti uz džem od kajsija.
Arhiva: Bakina kujna
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net