Sastojci:
150g ovsenih pahuljica
110g brašna
3 kašike šećera
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica soli
1/2 kašičice sode bikarbone
3 velika jaja
2 grama neslanog putera, topljen i malo ohlađen
450g mlaćenice
Priprema:
1. Zagrejte tiganj na srednje jakoj vatri. Dodajte ovsene pahuljice i pecite uz povremeno mešanje, oko 3 minuta.
2. Sameljite pahuljice u procesoru hrane ili blenderu dok konzistencija ne bude slična integralnom brašnu, oko 3 minuta.
3. Zagrejte kalup za bakin kolač u skladu sa uputstvima proizvođača.
4. Umutiti zajedno ovseno brašno, obično brašno, šećer, prašak za pecivo, so i sodu bikarbonu.
5. Umutiti jaja i istopljeni puter zajedno u drugoj posudi, zatim dodajte mlaćenicu.
6. Dodajte vlažne sastojke suvim sastojcima i mešajte dok smesa ne postane ujednačena.
7. Ostavite testo da odstoji 5 minuta.
8. Kutlačom uzmite testo i sipajte u kalup za bakin kolač. Zatvorite poklopac i pecite dok bakin kolač ne dobije zlatno žutu boju na obe strane.
9. Ponovite postupak sa preostalim testom. Servirati odmah.
Izvor: stvarukusa.rs
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net