Sastojci:
Testo
1 kg belog krompira
½ kašičice soli
1 jaje
200 g brašna
20 šljiva
20 kašičica šećera
Posip
25 g putera
100 g prezli
150 g šećera
1 vanil-šećer
ISPROBAJTE I… Knedle sa kruškama
Priprema:
Posip
1. Na blago ugrejanom tiganju rastopiti puter pa dodati prezlu.
2. Uz redovno mešanje ispržiti mrvice toliko da dobiju zlatnobraon boju.
3. Zatim, dodati šećer i vanil-šećer pa sve dobro promešati da se sastojci prožmu.
Testo
1. Dobro oprati krompir.
2. U dublju šerpu staviti vodu za barenje krompira, pa kada provri posoliti i dodati opran krompir.
3. Poklopiti i sačekati da vodo ponovo provri, smanjiti temperaturu i kuvati oko 25 minuta (krompir treba da zadrži čvrstinu, nikako da bude raskuvan).