Start Deserti Bakine vanilice

Bakine vanilice

Foto: Torte i kolači
Foto: Torte i kolači

Sastojci:
250 g masti
5 kašika šećera
1 jaje
1 žumance
rendana kora limuna
3 kesice vanil-šećera
500-600 g brašna
Ostalo:
150 g šećera u prahu
1 vanil-šećer
pekmez od kajsija

ISPROBAJTE I… Vanilice sa pavlakom

Priprema:
1. Penasto umutiti mast sa šećerom, dodati jaje i žumance, vanil-šećer i narendanu koru jednog limuna.
2. Umućenoj masi postepeno dodavati brašno dok se ne dobije glatko testo koje se ne lepi. Testo dobro izraditi rukama i podeliti na dva jednaka dela.
3. Radnu površinu posuti brašnom, pa oklagijom razvući testo i modlama po želji vaditi kolačiće.
4. Ređati ih u pleh obložen pek-papirom i peći na 180°C oko 10 minuta (da ostanu svetli).
5. Pečene kolačiće izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohlade. Spajati po dva džemom od kajsija,
pa ih bogato posuti šećerom u prahu kome je dodat vanil-šećer.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net