Sastojci:
500 g kora za baklavu
5 jaja
250 g šećera
200 g mlevenog maka
5 kašika prezle
1 prašak za pecivo
3 šoljice (za crnu kafu) ulja
400 g višanja
Za sirup:
5 dl vode
500 g šećera
1 limun
ISPROBAJTE I… Divit baklavu
Priprema:
1. Umutiti belanca u čvrst sneg postepeno dodajući šećer. Zatim dodavati žumanca, jedno po jedno uz neprestano mućenje mikserom.
2. Sipati ulje, prezle, mak i prašak za pecivo, pa sve lagano promešati kašikom.
3. Pleh premazati uljem, pa na dno staviti tri kore. Svaku poprskati sa malo ulja, te na treću rasporediti fil i poređati višnje.
4. Preklopiti s dve kore pa nastaviti sa filovanjem i ređanjem kora dok se ne potroši sav materijal.
5. Završiti s tri kore pa ih premazati uljem.
6. Nožem iseći na kocke te peći 35 minuta na 200°C.
7. U vodu sipati šećer i nacediti sok od limuna, te ostaviti da vri dok ne postane lepljiv.
8. Pečenu baklavu ostaviti da se prohladi pa je preliti sirupom.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net