Start Deserti Baklava sa pivom

Baklava sa pivom

baklava  sa pivom
Priprema:
1. Pomešati pivo sa uljem i praškom za pecivo. Lagano promešati i ostaviti sa strane.
2. Posebno pomešati mlevene i seckane orahe sa mlevenim keksom, suvim grožđem i šećerom.
3. Jednu koru poprskati mešavinom od piva, preklopiti drugom korom i nju poprskati pivom, preklopiti trećom korom, poprskati je pivom i posuti filom.
4. Urolati kore i prebaciti u podmazan pleh.
5. Postupak ponavljati dok se ne utroši sav materijal.
6. U plehu rolate iseći na kocke željene veličine, pa peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta.
7. Za to vreme ušpinovati 2 čaše vode sa 1,5 čašom šećera, pa ostaviti da se ohladi.
8. Gotovu, vrelu baklavu preliti prohlađenim sirupom i ostaviti je da odstoji oko 60 minuta da upije preliv.

Recept Milene Makojević iz Novog Pazara
Recept Milene Makojević iz Novog Pazara