Svetske kuhinje
Volim italijansku i grčku kuhinju. To su čisti ukusi, a meni podrazumeva dosta voća, povrća, sira, maslinovog ulja…. Nekad mi prija kineska hrana ili suši, ali samo u proverenim restoranima u inostranstvu. Izraelska kuhinja je, ipak, bez konkurencije.
Oprezna s organskim namirnicama
Danas nije jednostavno hraniti se zdravo, jer su voće i povrće prskani i veštački odgajani, baš kao i meso, mleko…
Strepim da će naša deca i unuci biti prinuđeni da odrastaju na plastičnom voću, povrću, degenerisanim žitaricama i bolesnom mesu. Godinama kupujem voće i povrće kod istih ljudi na Bajlonijevoj pijaci, dok organski gajene proizvode uzimam isključivo ako su uvezeni iz Italije, Argentine, Slovenije… Organska hrana ne podrazumeva samo da se plod nije tretirao hemikalijama, već da je prethodno zemlja bar tri godine pročišćavana, a da se u njoj ništa nije sadilo. Teško mi je da poverujem da se kod nas ovakva pravila poštuju.