Start Deserti Barni torta

Barni torta

Clipboard02

Priprema:
Kore:
1. Ulupati 5 belanaca sa 5 kašika šećera, pa umešati 5 kašika mlevenog keksa.
2. Sve lepo sjediniti, uliti u pleh (31×31) obložen pek-papirom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta.
3. Od preostalog materijala na isti način ispeći još dve kore.
Fil:
1. Umutiti 15 žumanaca sa 250 g šećera i skuvati na pari, neprestano mešajući. Kad dobije određenu gustinu, skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
2. Za to vreme razmutiti puding u malo mleka, a preostalo mleko ostaviti da provri sa 4 kašike šećera.
3. U ključalo mleko ukuvati razmućen puding i mešati dok se ne zgusne. Skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
4. Penasto umutiti 2 margarina. Zatim smesu spojiti sa ohlađenim kremom od žumanaca i na kraju umešati ohlađen puding.
5. Sve dobro sjediniti mikserom, umešati 150 g mlevenog keksa i 100 g rendane bele čokolade.
Finalni postupak:
1. Šlag krem ulupati sa  kiselom vodom.
2. Tortu filovati na uobičajen način: kora, fil, šlag, kora, fil, šlag, kora, fil, šlag. Ukrasiti po želji.

Recept Milene Cvetković iz Leskovca
Recept Milene
Cvetković iz
Leskovca