Sastojci:
4 pileća bataka
2 manje glavice crnog luka
1 babura paprika
2 šargarepe srednje veličine
100 g smrznutog graška
1 šolja (od 2 dl) pirinča
mešavina suvog biljnog začina
so, biber
ulje
Priprema:
1. Batake dobro posuti mešavinom suvog biljnog začina, utapkati prstima i ostaviti da odstoje (najbolje preko noći).
2. U šerpi na ulju ispržiti sitno iseckan crni luk dok ne postane staklast. Zatim dodati šargarepu isečenu na kolutove, iseckanu papriku i grašak.
3. Pržiti nekoliko minuta uz povremeno mešanje varjačom, te dodati pirinač. Posoliti i pobiberiti po ukusu, promešati i preručiti u vatrostalnu činiju.
4. Naliti vodom da ogrezne, pa odozgo poređati batake.
5. Poklopiti i peći oko sat-sat i po u rerni zagrejanoj na 180°C uz povremeno dolivanje vode.