Priprema:
1. Batake odvojiti od kostiju kako bi se dobile šnicle. Potom ih istanjiti preko najlon kese i začiniti po ukusu. Propržiti ih na vrelom ulju sa obe strane da porumene, a onda izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
2. Karfiol očistiti od korena i listova pa iskidati na cvetove i obariti u slanoj vodi.
3. Posebno u manjoj šerpi otopiti puter, a zatim dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno dolivati mleko uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Pred kraj
kuvanja dodati parmezan i začine po ukusu.
4. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i poslagati u nju pečene batake. Prekriti ih listovima pečenice, preko njih rasporediti po nekoliko cvetova karfiola te ih preliti bešamel sosom i odgore posuti sa malo kačkavalja. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumene.