Start Glavna jela Bataci u kikiriki sosu

Bataci u kikiriki sosu

Clipboard06

Priprema:
1. Batake otkostiti, pa iseći na kockice. Začiniti meso karijem, seckanim belim lukom, mešavinom suvog biljnog začina i medom. Dodati nekoliko kapi limuna, soja sos i kikiriki ulje.
2. Sve dobro sjediniti i ostaviti da se marinira oko pola sata.
3. Pirinač skuvati na uobičajen način, ali u malo više vode. Kada pirinač nabubri, ocediti ga od tečnosti i tečnost ostaviti sa strane.
4. Povrće (luk, šargarepu, kupus, tikvice, karfiol, paprike) iseckati na štapiće i propržiti.
5. Zatim smanjiti vatru i uz dolivanje vode od pirinča dinstati još 20 min.
6. Kockice mesa propržiti, a zatim malo krčkati na tihoj vatri. Na kraju dodati mleveni kikiriki i gustin pomešan sa 100 ml vode. Promešati i ostaviti da se krčka još minut i skinuti sa vatre.
7. Služiti uz obareni pirinač.

Recept Dragane Skular iz Jaše Tomića
Recept Dragane
Skular iz Jaše
Tomića