Sastojci:
4 veća pileća bataka sa karabatakom
1 glavica luka
2 čena belog luka
300 g šampinjona
500 g pelata paradajza
1 feferona
100 g praške šunka
200 g sitne testenine
6 dl pileće supe
2 kašike seckanog peršuna
0,5 dl ulja
mešavina začina, biber
Priprema
1. Luk iseći na kocke, pileće batake odvojiti od kostiju, šampinjone iseći na listove, feferonu i beli luk sitno iseckati, a prašku šunku iseći na rezance.
2. Na malo ulja propržiti batake sa obe strane da porumene, izvaditi iz masnoće pa ostaviti na toplom.
3. U masnoću od bataka staviti luk da se dinsta, kada postane staklast, dodati šampinjone, pelat paradajza, feferonu, beli luk i prašku šunku, pa kratko prodinstati.
4. Nakon kratkog dinstanja povrća i praške šunke dodati testeninu, pa nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje pileće supe.
5. Pred kraj dodati pileće batake, začiniti po ukusu, pa dinstati dok testenina ne omekša. Gotovo jelo posuti peršunom.