Sastojci:
4 pileća bataka
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
2 crvene paprike babure
250 g pelata paradajza
300 g testenine u obliku mašnica
1 kašičica šećera
4 kašike ulja
mešavina začina, biber
Priprema:
1. Paprike babure očistiti od peteljki i semena pa iseći na kockice, crni luk sitno iseckati, a beli luk ispasirati.
2. Pileće batake propržiti na malo ulja sa svih strana da porumene, a potom ih izvaditi i ostaviti na toplom.
3. Na masnoći od bataka propržiti crni i beli luk, dodati papriku te i nju pržiti dok ne omekša.
4. Zatim dodati seckani pelat paradajza i šećer pa kratko prokuvati. Vratiti batake i nastaviti sa dinstanjem uz dolivanje vode po potrebi dok meso ne počne da se odvaja od kostiju, a povrće ne omekša.
5. Pred kraj dinstanja dodati začine po ukusu.
6. Testeninu obariti u slanoj vodi, a potom je procediti i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net