Za koru:
10 belanaca
300 g šećera u prahu
300 g mlevenih oraha
1 kašika brašna
Za fil:
10 žumanaca
10 kašika šećera u prahu
5 dl mleka
2 vanil-šećera
2 kašike brašna
200 g čokolade za kuvanje
4 dl slatke pavlake
Ostali sastojci:
100 g čokolade za kuvanje
2 kašike putera
Kora:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg a zatim postepeno dodavati šećer u prahu i
mutiti dok se šećer ne otopi.
2. U šam od belanaca dodati mlevene orahe i brašno pa polako promešati varjačom.
3. U okrugao kalup za torte obložen papirom za pečenje sipati pripremljenu
smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
4. Pečenu koru ostaviti da se ohladi a potom je poprečno preseći dva puta kako bi se dobile tri kore.
Fil:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti žumanca, šećer u prahu, vanil-šećer, brašno i mleko. Zatim kuvati na pari uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
2. Pripremljen fil ostaviti da se ohladi pa ga podeliti na dva dela. U prvi deo
dodati otopljenu čokoladu.
3. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag te jednu polovinu dodati u fil od čokolade
a drugu polovinu u žuti fil.
Finalni postupak:
1. Prvu koru premazati filom od čokolade i preklopiti drugom korom. Zatim
naneti žuti fil i preklopiti trećom korom.
2. Čokoladu za kuvanje i puter otopiti na pari i preliti preko torte.