Sastojci:
1 list veće oblande
300 g četvrtastog keksa
200 ml soka od pomorandže
Fil I
2 čaše šećera
2 čaše vode
125 g margarina
100 g čokolade
250 g mlevenog keksa
200 g kokosovog brašna
Fil II
100 g šećera
100 ml vode
100 g čokolade
125 g margarina
200 g mlevenih oraha
Glazura
150 g čokolade
6 kašika ulja
Priprema:
Fil I
1. U odgovarajuću posudu staviti šećer i vodu pa kuvati dok se šećer ne istopi.
2. Zatim, dodati margarin isečen na kockice i usitnjenu čokoladu pa kuvati dok se ne sjedini.
3. Skloniti sa ringle i dodati mleveni keks i kokosovo brašno te dobro promešati.
Fil II
1. Prokuvati vodu sa šećerom, a zatim dodati margarin isečen na kockice i usitnjenu čokoladu pa dobro promešati.
2. Skloniti sa ringle i dodati mlevene orahe, pa dobro promešati.
Glazura
1. Na pari rastopiti čokoladu, dodati ulje i sve dobro sjediniti.
Finalni postupak
1. List oblande premazati toplim filom I, preko poređati keks natopljen u sok od pomorandže, a zatim naneti fil II i ravnomerno premazati.
2. Pripremljen kolač preliti toplom glazurom od čokolade i ostaviti da se prohladi.
3. Posuti kokosom i ostaviti kolač da se potpuno ohladi (8-10 sati) pa seći na štanglice i poslužiti.