Pixabay
Sastojci:
1 glavica crnog luka
2 šargarepe
2 krompira
pola šolje graška
1 kisela pavlaka
2 dl mleka½
kašike peršunovog lista
1 kašičica soli
½ kašičice bibera
1 kašičica majorana
2 kašike ulja
2.5 l vode
Priprema:
Oljuštite i sitno iseckajte crni luk i propržite ga na ulju uz dodatak malo vode, da postane staklast. Očistite krompir i šargarepu, isecite ih na kockice, operite grašak i sitno isecite peršun. Dodajte krompir, šargarepu i luk i nastavite dinstati još par minuta, a zatim dodajte grašak, sve začine i nalite 2.5 l vode. Kuvajte čorbu pola sata. Pavlaku dodajte u mleko i mešajte dok se pavlaka ne rastopi. Razmućenu pavlaku sipajte u čorbu, promešajte, pustite da čorba provri i zatim je sklonite sa ringle. Prijatno!
Isprobajte i:
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net