Sastojci:
3 šargarepe
1 glavica crnog luka
1 koren peršuna
1/2 celera
150 g šampinjona
50 g pirinča
2 dl jogurta
1 dl mleka
1 kašika pavlake
1 kašika brašna
mešavina začina, biber
Za knedle:
150 g mlevenog mesa
40 g pirinča, so
Priprema:
1. Šargarepu, koren peršuna i celer oljuštiti i izrendati na krupno rende.
2. Šampinjone i crni luk iseći na kockice.
3. Na malo ulja propržiti luk kako bi postao staklast, a zatim dodati ostalo rendano povrće. Nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi, dok povrće ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
4. Posuti brašnom, promešati i naliti vodom da ogrezne.
5. Dodati pirinač, začine po ukusu i kuvati dok ne proključa. Dodavati jednu po jednu knedlu od mesa i nastaviti sa kuvanjem.
6. Kada knedle omekšaju, sipati jogurt, mleko, dodati pavlaku i kuvati još 5 minuta
Knedle od mesa:
1. U manjoj posudi sjediniti mleveno meso i obaren pirinač, začiniti po ukusu i dobro izmešati. Nauljenim rukama oblikovati knedle.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net