Sastojci:
300 g jagnjećeg mesa bez kostiju
1 manja keleraba
1 šargarepa
50 g celera
1 glavica crnog luka
3 kašike pirinča
2 dl pavlake za kuvanje
1 manji limun
ulje
mešavina začina
Priprema:
1. Jagnjeće meso iseći na kockice.
2. Šargarepu, celer i kelerabu očistiti i izrendati na krupno rende. Crni luk sitno iseckati.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati jagnjeće meso te i njega kratko propržiti da promeni boju.
4. Potom dodati kelerabu, šargarepu i celer, te pržiti uz neprestano mešanje dok povrće ne omekša. Nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi dok meso ne omekša.
5. Potom sipati 1,5 l vode i ostaviti da proključa. Dodati pirinač i nastaviti sa kuvanjem dok ne nabubri.
6. U gotovu čorbu umešati pavlaku za kuvanje, rendanu koru i sok od limuna, začiniti po ukusu i promešati.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net