Sastojci:
300 g kukuruza šećerca
100 g susama
50 g oljuštenog suncokreta
so po ukusu
pola čaše pavlake
100 g majoneza
Za dekoraciju:
sveža nana
Priprema:
1. Susam i suncokret sipati u tiganj, pa na umerenoj temperaturi propržiti na suvo dok ne dobiju zlatnu boju. Nakon toga ostaviti da se prohladi.
2. Kukuruz izvaditi iz konzerve i ocediti od suvišne tečnosti.
3. Zatim sipati u dublju činiju, te dodati prohlađeni susam i suncokret.
4. Sipati pavlaku i majonez, posoliti po ukusu i dobro promešati da se svi sastojci sjedine.
5. Staviti u frižider da se ohladi, pa nakon toga sipati u manje činije i dekorisati svežim nanom.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net