Start Deserti Bela pahulja

Bela pahulja

 Clipboard12

PRIPREMA:
1. Šećer i želatin promešati sa 1/2 litra mleka da se rastope.
2. Skuvati drugu polovinu mleka i sjediniti ga sa želatinom. Kratko prokuvati i potpuno ohladiti.
3. Ohlađenoj masi dodavati 400 g šlaga, kašiku po kašiku, i mutiti mikserom sve dok se ne dobije vrlo gusta pena.
4. Folijom obložiti posudu pa sipati deo smese, ređati očišćeno voće, pa smesu, i tako dok se ne potroši materijal. Tortu završiti slojem bele smese.
5. Preko noći tortu staviti u frižider da se stegne. Okrenuti je na tacnu, skinuti foliju, po želji preliti rastopljenom čokoladom ili ukrasiti šlagom.

Recept Ane Varga-Cetenji iz Beograda
Recept Ane
Varga-Cetenji iz
Beograda