Sastojci:
– 800 g petit beurre keksa
za fil
– 2 litre mleka
– 300 g šećera
– 3 kesice vanilin šećera
– 200 g gustina
– 200 g kokosa
– 2 dcl slatke pavlake
– 100 g bele čokolade
za ukrašavanje
– 100 gr šlag krema u prahu
– 1,5 dcl mleka
Priprema
Skuvati fil. U posudu staviti 1,5 litar mleka, vanilin šećer i 300 gr šećera da se kuva. Umutiti gustin sa 5 dcl mleka dodati u vruće mleko i kuvati dok se ne zgusne, dodati kokos, slatku pavlaku, kuvati još par minuta i dodati belu čokoladu da se istopi.
Masu malo prohladiti i filovati keks toplim filom.
Kolač ima 4 reda keksa i 4 reda fila.
U pleh veličine 25×35 cm poredjati keks ( ne potapati ga ni u kakvu tečnost), preko staviti sloj fila, keks sloj fila, tako redom, na kraju staviti sloj fila.
Ostaviti preko noći da se ohladi i keks omekša od fila.
Umutiti 100 gr šlag krema u prahu sa 1,5 dcl mleka i premazati kolač
Recept Dane Drobnjak