Sastojci:
– 180ml pavlake
– 150ml Dijamant majoneza
– 2 kesice želatina
– 8 kasika vode
– 450g zamrznutog povrća (zlatna mešavina)
– 200g kiselih krastavčica
– 6 jaja
– 200g krompira
Priprema:
Zlatnu mešavinu zajedno sa sitno seckanim krompirom skuvati, a krastavčiće sitno iseckati. Kuvano povrće procediti, vodu u kojoj se kuvalo povrće sačuvati.
Želatin sipati u šerpicu, preliti vodom i ostaviti da nabubri. Šerpicu, zatim, staviti na vatru, pa zagrevati da se želatin otopi, dodati 200ml vode u kojoj se kuvalo povrće. Mešati dok se sve lepo ne sjedini samo do tačke ključanja, ne treba da vri.
Pomešati pavlaku i majonez, sipati želatin i sve lepo izmešati. Dodati bareno povrće i seckane krastavce. Duguljasti kalup obložiti prozirnom folijom i u njega sipati pola smese. Poređati barena jaja i sipati ostatak smese. Pokriti folijom i ostaviti preko noći u frižideru.
Sutradan prevrnuti na tacnu, skinuti foliju, iseći na parčiće i poslužiti uz meso.
Prijatno!
Recept Tatjane Stojanović iz Debeljače