Sastojci:
– 800 g pilećeg belog mesa
– 400 g šampinjona
– 1 kašičica mlevene paprike
– 2 dl pavlake
– 150 g brašna
– 150 g kačkavalja
– 0,5 dl ulja
– mešavina začina, biber
za bešamel sos
– 80 g margarina
– 3 kašika brašna
– 5 dl mleka
– origano
– mešavina začina
– biber
Priprema:
1. Pileće belo meso iseći na manje šnicle i istanjiti ih tučkom za meso. Začiniti ih po ukusu i uvaljati u brašno. Propržiti ih na vrelom ulju da porumene.
2. Šampinjone iseći na listove i propržiti na malo ulja. Izvaditi ih iz masnoće, ostaviti da se ohlade i sjediniti sa pavlakom.
3. Vatrostalnu posudu nauljiti, poređati prženu piletinu i preliti mešavinom šampinjona i pavlake. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 15 min.
4. Meso izvaditi iz rerne, preliti ga bešamel sosom i posuti kačkavaljem, pa ga zapeći dok ne porumeni.
Bešamel sos:
1. U manjoj šerpi otopiti margarin, a zatim dodati brašno i kratko propržiti.
2. Sipati mleko, dodati origano i začine po ukusu, pa kuvati na umerenoj temperaturi i mešati sve dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
ISPROBAJTE I:
Belo meso u krem supi od spanaća
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net