Sastojci:
– 400 g pilećeg belog mesa
– 150 g slanine
– 150 g kačkavalja
– mešavina suvog biljnog začina po potrebi
– so i biber po ukusu
– malo ulja
– 500 g krompira
– malo margarina
– 1 dl mleka
Priprema:
1. Meso iseći na tanje šnicle, pa preko celofana izlupati tučkom za meso.
2. Svaku šniclu začiniti mešavinom suvog biljnog začina, posoliti i pobiberiti po ukusu.
3. Kačkavalj iseći na tanke listiće, a slaninu na šnite.
4. Na jedan list slanine staviti šniclu, pa na nju listić kačkavalja. Urolati i krajeve pričvrstiti čačkalicama kako se ne bi raspalo.
5. Krompir iseći i kuvati dok ne omekša.
6. Za to vreme u gril tiganj sipati vrlo malo ulja, te rolovano meso peći dok ne postane hrskavo.
7. Skuvan krompir procediti, dodati toplo mleko, margarin i propasirati.
8. Gotove rolnice poslužiti uz krompir-pire.
Recept Slobodana Pavlovića iz Požarevca.
Arhiva: Pošalji recept