Savladajte pripremu testa za palačinke bez prljanja sudova.
Za pripremu testa biće potrebno:
– 2 jajeta
– 10 punih supenih kašika brašna
– 3 supene kašike šećera
– 1/2 kašičice soli
– 3 supene kašike ulja
– 600 ml mleka
– flaša 1,5l od kisele vode
Priprema:
U flašu stavite levak i sipajte brašno, šećer, so. Zatim dodajte jaja, ulje i mleko. Znači, prvo idu suvi sastojci, posle – tečni. Zatvorite flašu čepom i dobro protresite do ujednačene smese. Ne bojte se, neće ostati grudvica, ako sve temeljno protresete.
Uzmite tiganj, sipajte malo ulja. Nalivajte sadržaj iz flaše u tiganj, i pecite palačinke.
Ne morate svo testo odjednom da potrošite. Flašu sa smesom možete ostaviti u frižider i pripremiti sveže palačinke za doručak. Samo dodajte malo vode ili mleka.
Ukusne recepte za palačinke pronađite OVDE