Sastojci:
Kora
6 jaja
12 kašika šećera
2 kašike ulja
4 kašike mlake vode
7 kašika brašna
1 prašak za pecivo
Fil
1 l mleka
5 kašika šećera
3 pudinga od čokolade
250 g margarina
150 g šećera u prahu
Još
300 g šlaga
300 ml kisele vode
1 veliko pakovanje piškota
300 ml crne kafe
Glazura
100 g čokolade
50 ml ulja
Priprema:
Kora
1. Belanca umutiti u čvrst sneg, dodati šećer i nastaviti sa mućenjem. Potom dodavati jedno po jedno žumance, ulje i vodu neprekidno muteći.
2. Na kraju, varjačom umešati brašno i prašak za pecivo.
3. Pravougaoni pleh obložiti papirom za pečenje, pa u njega sipati pripremljenu smesu za koru. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C dok ne porumeni.
Fil
1. U šerpu sipati 800 ml mleka, dodati kristal šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno razmutiti puding sa preostalim mlekom, zatim sipati u ključalo mleko i nastaviti sa kuvanjem neprekidno mešajući dok se ne zgusne.
3. Posebno izmiksati margarin sa šećerom u prahu, te ga umutiti sa ohlađenim pudingom.
Finalni postupak
1. Koru premazati filom pa po njoj u razmacima od 1,5 cm rasporediti piškote natopljene kafom.
2. Šlag umutiti sa kiselom vodom i, pomoću poslastičarskog džaka, naneti ga između piškota i poravnati.
3. Otopiti čokoladu sa uljem i njome poprskati kolač.