Sastojci:
– 3 jajeta
– 6 kašika šećera
– sok od jedne pomorandže
– narendana kora od pomorandže
– 125 grama Dijamant margarin
– 100 grama čokolade
– 10 kašika brašna
– prašak za pecivo
– šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Margarin otopiti na pari sa čokoladom polako mešati sa se masa izjednači i ostaviti sa strane. Jaja umutiti sa šećerom, dodati sok i narendanu koru od narandže, brašno pomešano sa praškom za pecivo i na kraju otopljen margarin sa čokoladom. Kašikom sve polako promešati. Sipajte u pleh obložen pek-papirom i pecite na temperaturi od 200 stepeni 20 minuta. Proveriti čačkalicom da li je biskvit pečen. Pečen biskvit izvadite iz rerne i pospite šećerom u prahu.
Poslužite uz čaj ili kafu.
Recept Adilje Hodža iz Subotice