Sastojci:
200 g speltinog brašna
50 g fruktoze
½ kašičice praška za pecivo
naribana korica limuna
2 jajeta
50 ml ulja
100 g suvih kajsija
50 g seckanih lešnika
Priprema:
1. Izmešati brašno, fruktozu, prašak za pecivo, dodati naribanu koricu limuna, seckane suve kajsije i lešnike. Na kraju dodati ulje i jaja blago umućena viljuškom.
2. Izjednačiti smesu i oblikovati veknicu. Staviti u pleh od rerne preko papira za pečenje i malo spljoštiti dlanovima.
3. Peći na 180°C oko 20 minuta, da blago porumeni na ivicama.
4. Pečen kolač izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi. Zatim iseći ukoso reckavim nožem na šnite debljine 1 cm. Poređati ih na pleh preko papira za pečenje i peći još 15 minuta da se lepo osuše.
Savet: Pečene suve keksiće možete jako dugo čuvati u staklenoj tegli ili limenoj kutiji.