Sastojci:
1.5 l vode
2 kocke za supu od povrća
1 veći krompir
2 šargarepe
200 g pilećih grudi
1 jaje
25 g rendanog parmezana
20 g griza
so, biber
mirođija
Priprema:
1. Krompir i šargarepu očistiti i iseći na manje komade.
2. Belo meso samleti i pomešati s grizom i parmezanom. Dodati začine i jaje pa sve dobro sjediniti, formirati loptice i ostaviti sa strane.
3. U lonac sipati vodu, dodati kocke za supu i seckano povrće pa kuvati na umerenoj temperaturi dok povrće malo ne omekša.
4. Zatim, u supu koja vri dodati pripremljene knedle i ostaviti da se povrće i knedle skuvaju. Kada knedle isplivaju na površinu dodatno začiniti čorbu i skloniti sa ringle.
5. Dekoristati seckanom mirođijom i poslužiti dok je toplo.