Start Deserti / Torte i kolači Bloody Berry torta

Bloody Berry torta

 

Clipboard15
Pripremа:
Kora:
1. Pomešati brašno sa kakaom i šećerom, pa dodati prašak za pecivo, sodu bokarbonu i so.
2. Posebno mikserom umutiti jaja sa mlekom, uljem i aromom vanile.
3. Potom, postepeno dodavati suve sastojke i ključalu vodu muteći mikserom na najmanjoj brzini.
4. Kad se dobro smesa poveže podeliti je na tri dela.
5. Ispeći tri kore u okruglom kalupu srednje veličine u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.
Crveni fil:
1. Smrznuto voće istresti u posudu, pomešati ga sa šećerom i ostaviti da odstoji dok se šećer ne otopi, a voće ne pusti sok.
2. Nakon odmrzavanja, voće i sok prebaciti u šerpu, pa na laganoj vatri kuvati, dok ne proključa.
3. Zatim umešati gustin prethodno razmućen u 6-7 kašik razmutiti puding, a preostalo mleko ostaviti da provri sa šećerom i vanilom.
2. Zatim ukuvati razmućen puding i mešati dok se ne zgusne. Skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
3. U ohlađen puding dodati puter iseckan na kockice i umutiti mikserom, a potom dodati prašak za šlag i mutiti dok smesa ne postane penasta.
Finalni postupak:
1. Tortu filovati na sledeći način: kora, 1/2 crvenog fila, 1/3 žutog fila, kora, 1/2 crvenog fila, 1/3 žutog fila, kora.
2. Celu tortu premazati preostalim žutim filom i odložiti je u frižider da se dobro stegne, a zatim je ukrasiti po želji.

Recept Olge Pilipović iz Futoga
Recept Olge Pilipović
iz Futoga