Start Restoranski vodič Boban Rajović: U kuhinji se snalazim kao slon u fabrici stakla!

Boban Rajović: U kuhinji se snalazim kao slon u fabrici stakla!

Crnogorski folk pevač Boban Rajović, jedan je od najpopularnijih pevača u regionu koji već nekoliko godina u nazad dupke puni najpoznatije klubove u Srbiji, regionu i inostranstvu.
11391497_10153442452427578_254960981016575497_nNa nedavno održanom “Pink Music festivalu”, Boban je svojom numerom “Padobran” gotovo “potukao” konkurenciju osvojivši čak dve nagrade.
Ovaj šarmantni Crnogorac će varjaču uzeti u ruke kad baš mora, a tada će dati sve od sebe i pokazati šta (ne)ume u kuhinji. Ipak, sve tajne kulinarstva prepušta supruzi Dragani koja se na tom polju bolje snalazi od njega.

Da li volite da kuvate i kako se snalazite u kuhinji?
Ne volim baš, ali ako moram onda sebi nešto i skuvam. Inače, u kuhinji se snalazim kao što bi se snašao slon u fabrici stakla. Skuvam šta zamislim, ali mnogo nereda napravim zato me supruga poštedi motanja po kuhinji kad god to može. U retkim trenucima kad sam prinuđen da kuvam, uglavnom biram nešto jednostavno, bez previše muke i vremena. Recimo, znam da napravim špagete, makarone, nekad i palačinke, zavisi od raspoloženja.

Koja hrana vas podseća na detinjstvo i da li ste kao dete bili izbirljivi?
Džem i hleb, to smo kao deca najčešće jeli i to i dan danas prepričavam. Što se hrane tiče nisam bio izbirljiv ni tada, a ni sada. Moju suprugu najviše od svega nervira kad joj na pitanje: “Šta cemo jesti?” odgovorim sa: “Šta god hoćeš”.

Omiljeni restoran, preporuka.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Moj omiljeni restoran je “La Vie” u Novom Sadu iz prostog razloga jer je hrana vrhunska, osoblje je uvek raspoloženo i tako me fino uvek posluže da se osjećam kao kralj.

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Preporučujem svima da navrate, neće se pokajati. Specijaliteti koji se samo u “La Vie” restoranu mogu kušati, a subotom imaju i “Noć vina i sira” što je još jedan od razloga da svratite u ovaj restoran.

Kada ste u inostranstvu, u koje restorane idete i šta jedete?
Uglavnom su to restorani po preporuci jer nemam baš mnogo vremena da istražujem ili eksperimentišem te se oslanjam na preporuke ljudi koji su već “ispitali teren”. Što se hrane tiče, obično uzmem neki specijalitet kuće ako mi se učini zanimljivim ili kažem: ”Daj nam od svega pomalo” jer volim sve da probam .

Da li vodite računa o ishrani?
Trudim se da jedem zdravu hranu i vodim računa o ishrani, a samim tim i o svom izgledu. Smatram da bi mi, javne ličnosti, trebalo da vodimo računa o izgledu kako zbog sebe, tako i zbog ljudi kojima smo uzor. Njih ne smemo da razočaramo i kad god smo u prilici treba da im poslužimo kao dobar primer. Da ne govorim koliko je to bitno zbog nas samih, našeg ličnog zdravlja i zadovoljstva, jer bez obzira šta govorili, svi se mnogo bolje osećamo i srećniji smo i zadovoljniji kad smo onako fit i puni energije .

Omiljena kuhinja
Opčinjen sam tradicionalnim jelima i koristim svaku priliku na putovanjima da probam nešto od tradicionalnih specijaliteta zemlje u kojoj boravim, ali ipak mi je najdraža domaća, odnosno crnogorska kuhinja. Možda zato što, ma koliko to apsurdno zvučalo, sve drugo mi je češće dostupno nego to, što zbog čestih putovanja i poslovnih obaveza, što zbog nedostatka vremena, tako da se radujem kao malo dete svakom okupljanju i svakoj prilici za zajednički ručak sa porodicom i familijom koji obavezno uključuju naše tradicionalne specijalitete i poslastice.

Slani ili statki specijaliteti?
Nisam baš ljubitelj slatkiša tako da prednost dajem slanim jelima.
Da li postoji nešto što nikada ne biste pojeli?
Verovatno da postoji mada mi u ovom momentu ništa posebno ne pada na pamet.

Podelite sa nama omiljeni recept
Nedavno sam baš u restoranu “La Vie” probao piletinu punjenu pršutom sirom i mileramom, a sve su to oni fino servirali na hrskavom krompiru i dinstanom povrću i to je bilo toliko ukusno da sam ih zamolio da mi daju recept.
Međutim, kad sam to probao napraviti kod kuće nije baš bilo toliko ukusno kao u restoranu pa sam pretpostavio da imaju i taj magični tajni sastojak koji mi nisu odali. A za vaše čitaoce koji bi želeli da se okušaju u pripremi ovoga jela, recept ide otprilike ovako:

Foto: FreeDigitalPhotos
Foto: FreeDigitalPhotos

Piletinu malo istucati tučkom za meso, posoliti pa na nju staviti sir, pršut narezan na kockice i mileram pa sve to preklopiti i zatvoriti čačkalicama. Pržiti nekih desetak minuta sa svake strane. Povrće po izboru i želji prodinstati, kromiriće narezati na kriške i pržiti da budu hrskavi i onda sve servirati tako da na tanjir ide prvo dinstano povrće pa krompirići pa na to piletina.
Dodatno se začini po želji i ukusu i to je to. Ako vam se ne kuva, uvek sebe ovim jelom možete počastiti u restoranu “La Vie”.

Autor: Jasmina Jovičić