Priprema:
1. Belanca ulupati u čvrst šam postepeno dodajući šećer.
2. Zatim dodavati jedno po jedno žumance neprekidno muteći.
3. Potom umešati mlevene lešnike, suvo grožđe, rendanu čokoladu i rum.
4. Sve lepo sjediniti varjačom, pa uliti u pleh obložen pekpapirom.
5. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko pola sata.
6. Gotovu koru preseći napola.
Fil:
1. Žumanca penasto ulupati sa šećerom u prahu.
2. Skuvati tursku kafu, pa je ocediti od soca.
3. Omekšali margarin umutiti, dodati proceđenu kafu i prethodno rastopljene 2 štangle čokolade.
4. Sve dobro umutiti i sastaviti sa umućenim žumancima. Odvojiti malo fila sa strane za premaz kolača.
Finalni postupak:
1. Koru premazati filom i preklopiti drugom korom.
2. Ceo kolač premazati filom.
3. Kad se fil stegne, preliti otopljenom čokoladom.