Sastojci:
200 g zelene boranije
(zamrznute)
1 čen belog luka
160 g tunjevine iz konzerve
(salamura)
2 tvrdo kuvana jajeta
(belanca)
10-ak crnih maslina
(bez koštice)
1 veći paradajz
so, biber
maslinovo ulje
limunov sok
zemičke
Priprema:
1. Boraniju obariti u slanoj, kipućoj, vodi, toliko da omekša ali zadrži hrskavost. Zatim, Procediti i ostaviti da se prohladi.
2. Tunjevinu ocediti od viška tečnosti i blago usitniti. Jaja očistiti, odvojiti belanca od žumanca, pa belanca iseckati. Masline iseći na kolutove. Paradajz oprati i iseči na manje komade.
3. U dubljoj posudi sjediniti povrće, da se što bolje rasporedi, začiniti, preliti sokom od limuna i maslinovim ulje. A, zatim na kraju dodati tunjevinu i sve još jednom promešati.
3. Zemičkama iseći gornji deo, izdubiti sredinu, pa u zemičku bogato sipati salatu, vratiti poklopac i servirati ili koristiti kao sendvič.