Isprobajte Bojanin jelovnik
DORUČAK: Čim ustanem, popijem čašu prirodnog soka. Ranije sam ih kupovala, ali od kad sam počela da se zabavljam s Niklom, sama ga pravim, a taj ritual sam preuzela od njegove majke. Od sezone zavisi šta će se naći u sokovniku, ali vodim računa da ne bude isključivo voće, jer nije baš dobro da ti od ranog jutra (ili ne baš ranog) previše šećera ”udari u glavu”, pa makar bila reč o fruktozi. Kad biram jabuke, uzmem kiselije, a dodam i limun. Ubacim malo đumbira, cveklu, šargarepu, a odnedavno i blitvu, kelj… Taj sok nije samo zdrav, već je i veoma osvežavajuć. Doručak nekad preskočimo, jer ovde ustajemo prilično kasno (dok sam u Americi budna već u osam-devet).
RUČAK: Ručamo najčešće neko domaće kuvano jelo.
VEČERA: Večeramo domaću supu, jer smo navikli na nju. Ja ponekad uveče jedem grickalice, zbog čega me Nikola kritikuje, ali i to radim samo kad sam ovde. Jednostavno, kad sam u Srbiji, dajem sebi oduška. Tu opet dolazimo do mog uverenja da mi se ništa neće desiti ako s vremena na vreme pojedem čips. Važno je da se, generalno, zdravo hranim.
D.S.