Sastojci:
Testo
400 g kukuruznog brašna
100 g palente (kukuruznog griza)
1 kg bundeve ili tikvica
4 jajeta
400 ml mleka
½ čaše kajmaka
100 ml ulja
1 prašak za pecivo
soli po ukusu
Preliv
100 g kajmaka
100 ml mleka
Priprema:
1. Bundevu/tikvice očistiti i naseckati na što sitnije kocke (može se narendati).
2. Potom u odgovarajućoj posudi penasto umutiti jaja, dodati rendanu ili seckanu bundevu/tikvicu, pola čaše kajmaka, soli po ukusu i ulje.
3. Zatim umešati kukuruzno brašno, palentu i prašak za pecivo. Sve lepo sjediniti.
4. Na kraju u smesu dodati mleko (dobiće se smesa srednje gustine) i umutiti mikserom.
5. Pleh dobro podmazati i kratko ga ubaciti u prethodno dobro zagrejanu rernu.
6. U zagrejan pleh uliti pripremljenu smesu. Peći na 200°C dok leza ne porumeni.
7. Za to vreme pomešati čašu kajmaka sa čašom mleka pa staviti na vatru dok se kajmak ne otopi.
8. Preliti pečenu lezu i vratiti ih rernu na još 2-3 minuta.