Branislav Krstić, pevač popularne novosadske grupe “Garavi Sokak”, otkrio nam je da retko jede u restoranima, ali da u posebnim prilikama sa porodicom, prijateljima i kolegama rado ode do čuvenog “Šampanjca” na Futoškom putu.
“Jelovnik je veoma raznovrstan i sve je odlično pripremljeno, a najčešće naručujem bistru pileću supu sa rezancima koju u poslednje vreme gotovo nigde ne možete naći“, kaže Bane i dodaje da je ranije sa kolegama voleo da se odveze na čardu “Na kraj sveta” u Kovilju, koja je nedavno srušena.
“To mesto podsećalo je na stara vremena kada je čovek živeo od poljoprivrede, kada ga je zemlja hranila. Čarda je bila mala oaza boema sa ovih prostora, tamo se uživalo bez cipela i struje, a čika Perina čorba i pečeni šarani bili su najbolji na svetu“, sa setom se priseća Bane ističući da su čuveni restoran srušili oni koji nisu razumeli koliko je to mesto značajno.
Od našeg sagovornika saznali smo da voli da svrati i u etno restoran “Studnja” kod Gložana koji je veoma lepo uređen. “Ko god poseti ovo mesto oduševiće se starim bunarom koji se nalazi u sredini objekta, ali adut Studnje pre svega je odlična hrana po receptima stare slovačke kuhinje“, zaključuje Bane Krstić.
Tekst: Ivana Karanović, Life Content