Sastojci:
Za kore:
2 jajeta
200 g šećera
160 g masti
1 šoljica ulja
2 kašike kakaoa
4 kašike mleka
500 g brašna
1 kafena kašika sode bikarbone
Za fil:
500 ml mleka
5 kašika brašna
300 g margarina
200 g šećera
2 vanil-šećera
Za glazuru:
100 g čokolade
3 kašike ulja
ISPROBAJTE I…
Priprema:
Kore:
1. Umutiti penasto jaja sa šećerom, pa dodati mast, ulje, kakao, mleko i brašno pomešano sa sodom bikarbonom. Varjačom pevazati sve sastojke da se dobije kompaktna smesa.
2. Podeliti testo na tri dela, oblikovati loptice i svaku oklagijom razvući na veličinu pleha.
3. Pek-papir staviti na poleđinu pleha, oklagijom preneti testo na papir i peći na 180°C dok ne dobije lepu boju. Pečenu koru ostaviti da se prohladi pa tek onda skinuti s papira. Na isti način ispeći još dve kore.
Fil:
1. Sipati 400 ml mleka i šećer i vanil-šećer u šerpu da provri, a ostatak mleka razmutiti s brašnom.
2. Razmućeno brašno zakuvati u ključalo mleko i mešati dok se ne zgusne.
3. U ohlađen fil dodati penasto umućen margarin.
Finalni postupak:
1. Kolač filovati standardno: kora, fil, kora, dok se ne utroši sav materijal.
2. Čokoladu s uljem rastopiti, pa preliti preko gornje kore. Gotov kolač ostaviti preko noći da se ohladi, a kore otpuste, pa seći na kocke i servirati.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net