Start Deserti Braunis

Braunis

braunis
Priprema:
Testo:
1. Čokoladu i margarin topiti na pari dok masa ne postane glatka, a potom dodati 50 g seckanih lešnika.
2. U drugoj posudi pomešati kakao sa brašnom, 250 g šećera i kašičicom praška za pecivo, umešati u čokoladnu smesu i sve dobro sjediniti.
3. Posebno ulupati 4 žumanceta, a u drugoj posudi ulupati sneg od belanaca.
4. U čokoladnu smesu prvo dodati ulupana žumanca i izmiksati, a potom varjačom ručno polako umešati i sneg od belanaca.
5. Smesu uliti u đuveč pleh obložen papirom, te peći na 180 °C oko 25 minuta.

Preliv i glazura:
1. U šerpici ušpinovati šećer sa vodom, te preliti preko gotovog testa.
2. Ostaviti da se kolač ohladi.
3. Otopiti čokoladu sa uljem i preliti preko ohlađenog kolača. Odgore posuti preostalim seckanim lešnicima.

Recept Slađane Bokić iz Zrenjanina
Recept Slađane Bokić iz Zrenjanina