Sastojci:
150 g brašna
prstohvat soli
½ kašičice praška za pecivo
150 g čokolade za kuvanje
125 g putera
180 g šećera
3 veća jajeta
100 g seckanih oraha
Priprema:
1. U dubljoj posudi izmešati suve sastojke.
2. Čokoladu izlomiti na sitnije kockice. U posudi pogodnoj za kuvanje na pari istopiti čokoladu pa dodati puter i šećer. Mešati dok se sastojci ne sjedine i šećer ne otopi.
3. Pripremljenu smesu ostaviti da se prohladi pa dodati u posudu sa suvim sastojcima. Ručno mešati dok se sastojci ne sjedine, vodeći računa da ne bude grudvica.
4. U pripremljenu smesu dodati seckane orahe i sve još jednom pomešati.
5. Preručiti u pleh (20×25 cm) obložen papirom za pečenje i ravnomerno rasporediti.
6. Peći u ugrejanoj rerni na 180ºC 40-ak minuta.
7. Nakon toga kolač ostaviti u rerni sa otvorenim vratima da se potpuno ohladi. Iseći na kockice i složiti na desertnu tacnu.