Sastojci:
2 kašike maslinovog ulja + po potrebi
300 g šampinjona
2 čena belog luka
so, biber
prstohvat bosiljka
naseckani listići peršuna
hleb
Priprema:
1. Iseći šampinjone na listove pa ispržiti u 2 kašike zagrejanog maslinovog ulja.
2. Dodati sitno iseckan beli luk te posoliti i pobiberiti po ukusu. Pržiti dok ne ispari suvišna tečnost.
3. Na kraju dodati bosiljak i peršuna po ukusu pa promešati.
4. Komade hleba staviti na pleh obložen pek-papirom te obe strane premazati maslinovim uljem.
5. Peći na gril tiganju 3 minuta uz okretanje.
6. Preko grilovanog hleba staviti fil od pečurki.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net