Sastojci:
350 g pti ber keksa
700 ml vode
300 g šećera
4 kesice pudinga od vanile
1 kg očišćenih jabuka
Glazura
3 štangle čokolade za kuvanje
3 kašike ulja
Priprema:
1. Jabuke oljuštiti i iseći na kockice.
2. Zatim jabuke staviti u veću šerpu, naliti 600 ml vode i dodati šećer, pa kuvati oko 10 minuta, dok malo ne omekšaju.
3. Za to vreme puding razmutiti u 100 ml vode i sipati ga u jabuke.
4. Neprekidno mešati dok se ne dobije gust krem.
5. U manjoj četvrtastoj tepsiji složiti pti ber keks, pa preko sipati fil dok je još vruć.
6. Preko fila poređati drugi red keksa.
7. Otopiti čokoladu sa uljem na pari, pa preliti preko kolača. Ostaviti da se dobro stegne u frižideru, a potom iseći na kocke i poslužiti.