Sastojci:
300 g šlaga od vanile
300 g šlaga od čokolade
200 g belog šlaga
5 kašika šećera
200 g mlečne čokolade
300 g mlevenog keksa
100 g seckanih pečenih lešnika
1 l kisele vode
Priprema:
1. Fil od keksa: umutiti 300 g šlaga od vanile sa 3,5 dl hladne kisele vode i 2 kašike šećera u čvrstu kremastu masu. Potom dodati 300 g mlevenog keksa, seckane pečene lešnike i mešati dok se ne dobije ujednačena smesa.
2. Fil od čokolade: umutiti 300 g šlaga od čokolade sa 3,5 dl hladne kisele vode i 2 kašike šećera u penastu masu. Dodati 200 g krupno izrendane mlečne čokolade i polako promešati.
3. Šlag: umutit 200 g belog šlaga sa kašikom šećera i 2,5 dl hladne kisele vode.
4. U okrugao kalup za tortu prvo rasporediti fil od keksa, preko njega naneti fil od čokolade i na kraju premazati umućenim šlagom. Ostaviti u frižideru da se stegne.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net